Elektronikus ügyintézés 2019. évben – 3. rész

2018.12.16

Vevénykezelési profilok

Előző részben az ügykezelő hozzáadását néztük át a Tárhely Adminisztrációban.

Jelen írásomban a Vevénykezelési profilok menü használatát mutatom be.

A tarhely.gov.hu oldalra belépve az összes bejövő üzenetet láthatjuk. A jobb oldali SZŰRÉS pontra rákattintunk, majd a Kivéve rendszerüzeneteket kiválasztva a feladási, átvételi, letöltési üzenetek is megjelennek.

Sajnos ez a beállítás nem menthető, csak addig él, amíg a tárhelyen tartózkodunk. Ha látni szeretnénk ezeket az üzeneteket, minden belépéskor a fenti műveletsort el kell végezni.

A Vevénykezelési profilokban a Hivatal és a Cég/Ügyfél kommunikációját lehet beállítani. Itt határozhatjuk meg, hogy milyen típusú bejövő üzenetről szeretnénk email értesítést kapni. Érdemes átgondolni a beállítást annak érdekében, hogy csak a számunkra fontos üzenetek jelenjenek meg email fiókunkban is.

Az ÚJ HOZZÁADÁSA pontot választva hozhatunk létre új profilt. Az általunk létrehozott profilnak nevet kell adnunk.

A - Tárhelyre küldendő igazolások beállítása - menüpont inaktív, abban módosításra nincs lehetőség.

Az - Email címre küldendő értesítések beállítása - menüpontban van lehetőségük a bejövő üzeneteket testre szabni. Itt engedélyezhetjük, hogy a bejövő üzenetekről minden ügykezelő kapjon-e email értesítést.

Jelölhetjük, hogy az összes feltöltött dokumentum a TARTÓS TÁR-ba átmásolódjon. Amíg az Ügyfélkapus tartós tárhely 30 MB, addig a Cégkapus tartós tárhely már 300 MB.

A profil létrehozása után, mind a központi, mind a később általunk létrehozott profilokat láthatjuk. Mindig az első sorban lévő beállítás az érvényes, az éppen aktív. Ha ezen módosítani szeretnénk, akkor a választott profilunk melletti aktiválási pipára kell kattintani, és akkor a profilok sorrendje megváltozik, az első sorba kerül az aktuálisan választott.

Akik már automatával kezelik a központi értesítéseket, azoknak érdemes felvenni a fejlesztőkkel a kapcsolatot a helyes vevénykezelési profilok kialakításához.


Következő részben a címkézési szabályok létrehozását mutatom be.