EFO bejelentő - egy mobil alkalmazás

2018.01.04

Eredetileg egy online számlázó programot akartam másodikként bemutatni, de - szerencsére- az élet ezt felülírja. A hét elején meglepve tapasztaltam, hogy az általam már régen használt, és kedvelt alkalmazás, az "EFO bejelentő" frissíti magát. Használata egyszerű és gyors. Ügyfélkapuval rendelkező ügyvezetők, alkalmazottak a tényleges foglalkoztatás előtt be tudják jelenteni az egyszerűsített foglalkoztatás létrejöttét.

Egyedi bejelentés esetén gyorsan, egyszerűen bepötyögjük a telefonunkon a már jól megszokott T1042E bejelentő lap adatait (cégnév, adószám, munkavállaló neve, adóazonosító jele, taj száma, foglalkoztatás adatai). Ha kevés alkalommal kell bejelentést tennünk, ezt célszerű használni.

Haladó bejelentést használhatjuk, ha több munkavállalót kell egyidejűleg bejelenteni.

Lekérdezhetjük az eddigi bejelentéseket név vagy dátum szerint. Itt megjelenik a NAV által - a bejelentésre - adott érkeztetési szám is.

Könyvelői funkcióban lehetőség van a könyvelőnek emailen továbbítani az adott havi bejelentés adatait.

Az egyszerűsített foglalkoztatott bejelentésére kétféle lehetőségünk volt, telefonon vagy ÁNYK nyomtatványon keresztül. A telefonos bejelentést én nem próbáltam, de az biztos, több időt vesz el, mint az ÁNYK nyomtatványon bejelentés. Az ÁNYK használatát jellemzően a könyvelő ismeri, az ügyfeleket elég nehéz erre rávenni. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a tényleges munkavégzés megkezdése előtt a tényleges bejelentő maga tudja megtenni a bejelentést. Ez főleg az építőiparban, turizmus- vendéglátásban, mezőgazdaságban dolgozóknak lehet nagy segítség.

"Hátránynak" csak egy dolog jutott eszembe, az ügyfél ezt nélkülem is meg tudja csinálni.