Digitális lehetőségek

(ha szeretnél az oldalon megjelenni, keress bennünket az info@digitaliskonyvelo.hu

 email címen)


Kihívás a likviditás fenntartása

Magyarországon széles körben elterjedt hosszú fizetési határidők és fizetési késedelmek komoly likviditási kihívás elé állítják a magyar vállalkozókat. Átlagosan másfél-két hónapot várnak vállalkozások a kifizetésükre, egyes iparágakban ez akár több, mint egy negyedévre is felmehet.

Ezek a késedelmek és hosszú fizetési határidők pedig komoly problémákat okoznak. Egyrészt a csődeljárások egyik fő okozói, amint ezt a csődbe ment magyar KKV-k több mint fele megerősíti. Másrészt pedig jelentősen gátolják a növekedést. Rengeteg olyan céget találni, akikhez sorban érkeznek az új megrendelések és projekt megkeresések, de megfelelő működőtőke hiányában nem tudják ezeket elfogadni.

Megoldás az innováció

A klasszikus megoldások, mint például a hagyományos faktoring, rengeteg problémával rendelkeznek árazas, transzparencia és flexibilitás terén. Ez párosul egy rendkívül nehéz és bürokratikus jelentkezési folyamattal, amelynek a kimenetele is gyakran kétséges.

Ezzel szemben a PénTech okos faktoring rendszerén keresztül vállalkozások csupán néhány perc alatt, pár kattintással finanszírozhatják számláikat. Mindezt teljesen online, hosszú távú elkötelezettségek nélkül, teljes átláthatóság mellett.

https://pentech.hu/ 

Cégkapu használat és elektronikus ügyintézés a gyakorlatban

Számos nagy sikerű előadást követően az Arconsult Kft. kiscsoportos gyakorlati oktatást is szervez a témában.

A résztvevők számítógép előtt gyakorolhatják a cégkapu használatot és a kapcsolódó elektronikus ügyintézési felületeket (EGYKE, EBEV, SZÜF, AVDH, EPAPIR, Önkormányzati Hivatali Portál, OBR, stb.)

A tanfolyamokon lehetőség van akár konkrét cégkapu beállítások közös elvégzésére is.

A tanfolyam tematikája, további részletek: https://arconsult.hu/oktatas/ekonyvelo

Jelentkezés: https://arconsult.hu/jelentkezes , továbbá telefonon, a +36 (1) 225-8810 telefonszámon.

Előadó / szeminárium vezető: Ardó Péter, az Arconsult Kft. ügyvezetője, jogi informatikai szakértő.

Az elektronikus ügyintézést nagyban megkönnyíti az Arconsult Kft. saját fejlesztésű BLANKETTA programja, melynek teljes funkcionalitású 30 napos próbaverzióját letöltheti a https://arconsult.hu/blanketta/setup/publish.htm címről. Részletek: https://arconsult.hu/oldalak/blanketta.html